RASVASAARI       Isännöitsijä: Timo Turja (puh. 044-5290 747)

Visuveden ja Virtain välillä Oikanselällä sijaitseva Rasvasaari on vesistön kauneimpia helmiä. Saaren pohjoisosassa on tontti, joka on VIP:n ja Ännän yhteishallinnassa. Saaren rannat ovat monesta kohtaa rantautumiskelpoisia. Kiinteitä laitureita on kaksi. Oraniemen puolella on myös pari kelluvaa laituria, ja sinne pääsee ajamalla Rounion luodon ohi keskiväylää, jonka syväys on 1,5 m. Matalan veden aikana Oraniemen päälaiturin syväys on noin 1,3 m.

Saaressa on kesällä 1995 valmistunut komea hirsirakennus, jossa on kookas sauna, pukuhuone ja iso takkatupa kaasuliesineen. Saaressa on myös puuvaja ja puucee, sekä soutuvene jäsenten käyttöön. Majan avain löytyy Ännän putkilukosta pääoven vasemmalla puolella. Muista palauttaa avain samaan paikkaan poistuessasi, sekä merkitä vieraskirjaan myös seuran tunnus.

Tukikohdassa on sekä VIP:n että Ännän liput. Saareen ensimmäisenä saapunut venekunta nostaa oman seuransa lipun. Jos aamulla paikalla on molempien seurojen jäseniä, suositellaan, että VIP hoitaa lipunnoston. Luonnollisesti viimeisenä poistuva huolehtii lipunlaskusta.

Saaren eteläkärjessä olevaa kotaa hallinnoivat VIP ja Virtain Moottorikelkkailijat. Saaressa olevat Still 380 purret kuuluvat Virtain Partiolaisille ja VIPille. On hyvä huomioida, että lisäksemme saaressa retkeilee muitakin.

Karttalehti N 515 Vaskivesi P 62° 8,3´ I 23° 47,0´